Mijn naam is Toni Boot, geboren te Rotterdam. Na mijn hbo heb ik de tekenakte ND (nijverheid decoratief) gehaald. Na jaren in het onderwijs te hebben gewerkt als docente tekenen, textiel en kunstgeschiedenis kwam mijn schilderpassie weer boven drijven.

In de jaren tachtig pakte ik mijn liefde voor het schilderen weer op. De eerste schilderijen in acryl waren geinspireerd door mijn dromen en mijn persoonlijke ontwikkeling. De schilderijen hebben soms een mystieke lading. Creativiteit, licht en kleur staan centraal in mijn leven. Ik werk met olieverf, eitempera en acryl. Mijn onderwerpen zijn divers. Soms schilder ik naar de werkelijkheid, maar meestal ga ik in mijn werk op zoek naar wat mij raakt en werk ik het gevoel of idee uit op het doek. Met kleuren werken vind ik fijn, omdat kleuren een eigen taal en expressie hebben. Kleuren hebben een ziel en trillen op hun eigen wijze. In het boek "über das Geistige in der Kunst" stelde Kandinsky al dat kleur en klank psychologische effecten hebben op de menselijke ziel.
De symboliek in mijn werk vind ik belangrijk, omdat wij in een wereld vol symbolen leven. Spiritualiteit en liefde zijn belangrijke thema's, zij maken onderdeel uit van mijn werk. Mijn belangstelling gaat uit naar verschillende stromingen, onder andere die van de Maya's en het Boeddhisme. Mijn levensfilosofie is dat wijzelf verantwoordelijk zijn over hoe wij ons leven vormgeven. In het schilderwerk druk ik uit wie ik ben. Het is voor mij een veranderingsproces dat constant in beweging is.

Wilt u meer informatie over mijn werk dan kunt u contact met mij opnemen. Het telefoonnummer is 071-4077564. U kunt ook een email sturen naar info@toni-boot.nl

English version